Gratis verzending en retourneren

Gratis verzending en retourneren

Vóór 15u besteld = vandaag verzonden

Vóór 15u besteld = vandaag verzonden

Achteraf betalen met Klarna

Achteraf betalen met Klarna

Throwback naar de 90's

Hey there, 90s kid! Hoe chill is het om samen met je vriendinnen van school een major throwback te doen en herinneringen op te halen over die o-zo-mooie tienerjaren? Ik kan hier echt intens van genieten. De gedachten aan MSN, je roze ladyphone, High School Musical en andere crap kan ik echt waarderen. Klaar voor een mega throwback?

1. Rollercoaster Tycoon
Ik heb geen idee hoeveel uur ik wel niet besteed heb aan deze game. Fan-tas-tisch. Wie gooide er nog meer constant bezoekers in het water? Of bouwde zo’n intens misselijkmakende achtbaan zodat iedere bezoeker over zijn nek ging? Best sadistisch, eigenlijk. Maar oh, wat een lol. Naast Rollercoaster Tycoon speelde ik vroeger trouwens ook Freddi Fish en Pajama Sam.

2. Scoubidou’s en Diddl plaatjes
Scoubidou’s en Diddl plaatjes konden echt niet ontbreken op het schoolplein. Iedereen had wel een zelfgemaakte scoubidou aan zijn sleutelhanger. En god, hoeveel geld heeft die Diddl trend onze ouders wel niet gekost? Ik had een hele klapper vol. En het coolste waren natuurlijk de geurende blaadjes of de blaadjes inclusief golvend randje. Het grappigste van alles is nog wel dat er geen hond op schreef. Ze waren er puur voor de show.


3. Modetrends waar we nu wél weer blij mee zijn
Wie had dat ooit gedacht. We dragen massaal weer scrunchies, bomberjackets, platform sneakers en mom jeans. Oh en laten we de meest merkwaardige niet vergeten: de fannypack. Gosh, ik weet nog steeds niet zo goed of ik het waardeer.

4. MSN
T1s j3 GuRl – is nu online. De breezertaal. Mooie tijden waren dat. En echt iedereen op MSN deed er aan mee. Hands up als je je ouders ook gesmeekt hebt om een webcam. Want hoe belangrijk was het dat je met je klasgenootjes, die je al de hele dag gezien had, na school nog even kon videochatten. Dikke stress ook als je straf had en je een dag niet op MSN mocht.

5. Platforms als Hyves, Sugababes, Kindertent en Habbo Hotel
Naast MSN spendeerde je waarschijnlijk ook de nodige uurtjes op deze websites. Ik wel in ieder geval. Elkaar kudo’s geven op Sugababes, R&R = r&r back geven op Hyves, meubi kopen op Habbo Hotel en je eigen hippe cursor inladen op Kindertent. Hoevaak ik wel niet sms’te met mn klaptelefoon om credits te kopen voor Habbo Hotel. Lol.


6. WordArt spreekbeurten en Powerpoints
WiL JiJ dE KaFt mAkeN MisS? Ja, want los ging je met alle WordArt creaties en afbeeldingen van Google. Soms was je gewoon úren kwijt met het uitzoeken van de perfecte WordArt voor op je kaft. Problemen van een tiener, I guess.

7. Happertjes
Noem eens een getal onder de 6? 3! Hahahaha, jij bent verliefd op Tom. Jup. Zo ging dat met die happertjes. Uren plezier had je ermee.


8. De “Hoe Overleef Ik” boeken van Francine Oomen

Rosa. Dé meid waar je je mee identificeerde als tiener. Haar struggles waren jouw struggles. De internetverkering, Ezzie’s dagboek, stiefvader Apenbil, tegendraads je haren gaan verven etc. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelfs afleveringen uit de gelijknamige serie op NPO3 heb gezien. En nee, toen was ik inderdaad geen tiener meer ;-).


9. LimeWire

Hét programma waar je irritante nummers voor op je iPod mee downloadde. Met irritant bedoel ik dan nummers als The Crazy Frog, Wannabe van de Spice Girls en Barbie Girl van Aqua. Vergeet "Meisje met de Prei" niet.

10. Lizzie McGuire, Beugelbekkie, Degrassi en The Nanny
Ohhh, Mr. Sheffield – in Nanny voice -. Dit waren serie’s die je dagelijks keek. Geen Netflix of Uitzending Gemist. Nee, je zat op een bepaald tijdstip voor de TV omdat je dit wilde zien. Je keek vast ook naar Dharma & Greg, Roseanne, Kenan & Kel en Everbody Loves Raymond.

 

Welke 90s memories moeten we zeker niet vergeten volgens jou?

  • Feb 20, 2020
  • Categorie: Blog
  • Comments: 0
Leave a comment

Let op, comments worden eerst goedgekeurd voor publicatie