Gratis verzending en retourneren

Gratis verzending en retourneren

Vóór 15u besteld = vandaag verzonden

Vóór 15u besteld = vandaag verzonden

Achteraf betalen met Klarna

Achteraf betalen met Klarna

Support je medemens

Nu het coronavirus flink om zich heen grijpt, hebben veel ondernemers geen andere optie meer dan hun deuren te sluiten. Tot nu toe zijn het vooral restaurants, cafetaria's, fastfoodzaken, sportaccommodaties, fitnesscentra, kappers, sauna's en noem maar op. Hoewel de meeste winkels gewoon nog open zijn, kiezen toch een aantal winkels ervoor om hun deuren te sluiten. Uiteraard begrijpelijk, want gezondheid gaat voor alles. Maar wat kun je doen om elkaar én de economie te steunen in deze tijd?

Afhalen
Helaas is de lokale frituur of lunchroom genoodzaakt om de deuren te sluiten. Gelukkig heeft de overheid besloten dat afhalen (mits dit gebeurd volgens de richtlijnen van het RIVM) wel nog toegestaan is. Direct zien we dat het aanbod gigantisch wordt en kiezen de meeste zaken ervoor om een afhaalmenu te hanteren. Heb je geen symptomen en ben je dus niet in quarantaine? Go get your food! Je helpt de ondernemer gigantisch, aangezien dit hun enige bron van inkomsten is momenteel. 

Bestel online
Hoewel het misschien een beetje raar voelt om doodleuk online te gaan bestellen, is dit wel de manier om de ondernemers te supporten. Onze vrienden van Dunkin Donuts bezorgen nu zelfs door heel NL, dus maak hier zeker gebruik van ;-). Ook grote spelers als H&M gaan door lastige tijden, want geloof mij: de winkelstraten zijn ook zo goed als leeg. Mijn pakketje zal dan ook vandaag afgeleverd worden door DHL ;-). En don't worry: ook bezorgers hanteren allerlei regels om de richtlijnen van het RIVM op te volgen. 

Cadeaubonnen kopen
Koop cadeaubonnen, het liefst natuurlijk bij de kleine ondernemers die het geld het hardste nodig hebben ;-). Het is een win, win situatie: de ondernemer ontvangt alvast het geld en jij kunt jezelf later "trakteren". Treat yourself, toch? ;-)

Initiatieven
Okay, dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Maar buiten geld doneren, kun je (mits je natuurlijk veel vrije tijd hebt nu) nog talloze andere initiatieven verzinnen. Maak gebak voor het zorgpersoneel, haal boodschapjes voor kwetsbare mensen of mensen die geen tijd hebben, vang (kleine groepjes) kinderen op, bel je opa en oma regelmatig en ga zo maar door. Oh en heel laagdrempelig, maar wel heel belangrijk: wees flexibel. Wees flexibel naar je werkgever of je werknemers. Niemand heeft dit ooit meegemaakt, dus we proberen allemaal op onze eigen manier om hier zo goed mogelijk mee om te gaan.

Samen doen is key, want samen kunnen we alles! Denk aan je medemens.

Follow my blog with Bloglovin

Follow
  • Mar 18, 2020
  • Categorie: Blog
  • Comments: 0
Leave a comment

Let op, comments worden eerst goedgekeurd voor publicatie