Gratis verzending en retourneren

Gratis verzending en retourneren

Vóór 15u besteld = vandaag verzonden

Vóór 15u besteld = vandaag verzonden

Achteraf betalen met Klarna

Achteraf betalen met Klarna

Recept voor homemade donuts

Tijdens deze quarantaine tijd lijkt het wel alsof iedereen de beste versie van zichzelf is. Naast de dagelijkse workout van drie uur wordt een nieuwe taal geleerd, een gezonde restaurantwaardige maaltijd bereid en een boek met allerlei zelfbewuste ervaringen geschreven. Als het je energie geeft en je er blijer van wordt; you go girl! Maar het is ook prima als je net als ons Miss Lazy bent en het doel van de dag nog altijd je bed opmaken is.

Een trend waar we wel met veel liefde aan mee doen is het bakken én opeten van de lekkerste snacks. Een verslaving voor bananenbroden is gestart en vandaag hebben we er nog een voor jullie... homemade donuts! @growingthroughdirt heeft een recept gemaakt waar we instant blij van worden. 

donut recept
Foto door @growingthroughdirt 

 

Ingrediënten voor de donuts:
 De Snack Attack 
★ 250 gram bloem
★ 1 ei
★ 125 ml melk
 2 theelepels bakpoeder
★ 75 gram roomboter
★ 100 gram suiker
★ Snufje zout

Ingrediënten voor het glazuur:
★ 1 eetlepel water
★ 200 gram poedersuiker
★ Blauwe kleurstof (of een andere kleur naar keuze)

Gebruik de donutplaat van de Snack Attack. Vet de plaat eerst goed in met roomboter.

Pak een grote kom en mix hierin de ingrediënten voor de donuts tot een egaal beslag.

Doe de stekker van de Snack Attack in het stopcontact en wacht tot het rode lampje uitgaat. Vul de donutvormpjes tot de rand met het beslag. Sluit de Snack Attack en wacht 5 minuten. Draai het apparaat nu om en wacht nog enkele minuten.

Prik met een satéprikker in de donuts. Wanneer deze er schoon uitkomt, zijn de donuts gaar. Je kunt ze dan uit het apparaat halen en even laten afkoelen op het bord.

Maak tijdens het wachten de glazuur klaar. Hiervoor meng je 200 gram poedersuiker met 1 eetlepel water. Wanneer je tevreden bent over de substantie, verdeel je het glazuur in drie verschillende bakjes. Aan het eerste bakje voeg je 3 druppels blauwe kleurstof toe. Voeg aan het tweede bakje slechts 1 druppel kleurstof toe. Meng deze dan goed. De laatste portie glazuur laat je wit.

Neem een theelepel en gebruik de verschillende kleuren glazuur om de donuts te versieren. Bestrooi ze met sprinkles en eetbare glitters als finishing touch.

Enjoy your homemade donuts en vergeet ze niet op je Instagram Story te zetten met @retrobubble_officiaen #bubblebae. Je kunt natuurlijk ook wat extra donuts maken, zodat je deze in bakjes bij je opa en oma voor de deur kunt zetten. 

  • Apr 17, 2020
  • Categorie: Blog
  • Comments: 0
Leave a comment

Let op, comments worden eerst goedgekeurd voor publicatie