Gratis verzending en retourneren

Gratis verzending en retourneren

Vóór 15u besteld = vandaag verzonden

Vóór 15u besteld = vandaag verzonden

Achteraf betalen met Klarna

Achteraf betalen met Klarna

Ode aan Roxeanne Hazes

We moeten het ergens over hebben. Nog niet zo lang geleden zijn we een definitie tegengekomen dat het ‘krabbenmand effect’ heet. We zullen je een korte uitleg geven. Krabben kunnen gemakkelijk uit een mand klimmen, behalve wanneer deze mand gevuld is met andere krabben. Dan proberen ze allemaal te klimmen en halen elkaar zo weer naar beneden. Vrouwen worden hier vaak mee vergeleken, en helaas herkennen wij dit toch maar al te goed. Een metafoor waar we graag afscheid van willen nemen. Hier is veel werk van alle vrouwen voor nodig, maar elk klein beetje helpt hieraan mee. We schrijven deze maand iedere dag een ode aan een vrouw waar we persoonlijk fan van zijn. In plaats van vrouwen naar beneden te halen, willen we deze vrouwen supporten en ze wat extra liefde geven.

Dus: lieve, lieve Roxeanne. Ik heb met veel inspiratie zitten wachten op het moment dat ik deze ode voor jou kon gaan schrijven. Want WAT een GE-WEL-DI-GE vrouw ben jij. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik je nog niet zó lang volg. Om precies te zijn sinds 24 februari 2019, toen je te gast was in de podcast van Monica. Maar vanaf die dag was ik fan hoor. Heerlijk zat je daar onderuitgezakt op de bank, pakte je als eerste iets te eten en vertelde je gewoon heel relaxed van alles over het moederschap. Direct na de aflevering had je er een Instagram volger én fan bij… mij!

Laten we starten met de statements die je maakt… ik kan er gewoon niet genoeg van krijgen. Een dag lang had je getwijfeld, maar daar stond je dan in je ondergoed op het podium. En de boodschap die je daarover schreef was fenomenaal. “F*CK die maatschappij eisen, want ook jij mag er zijn.”
Een andere keer stond je naakt in de Linda Meiden. Met als eis dat de foto’s niet bewerkt werden, zodat mensen een realistisch beeld van een vrouwenlichaam hebben. Heel eerlijk vertelde je dat je je hele leven al stoeit met een eetprobleem en het spuugzat bent dat mensen daar altijd iets van mogen vinden en je bewust of onbewust een kutgevoel geven. Bedankt voor de overwinning die je toen voor jezelf hebt gehaald en de eerlijkheid waarmee je dit gedeeld hebt, want je hebt zo veel meiden hiermee empowered.

In deze ode kan je muziek toch niet achterblijven. Mijn ultieme favoriet is toch wel ‘Mama Was Een Klootzak’. Je stem, de lyrics en de boodschap erachter; het is gewoon een topper. Van je concerten maak je iedere keer weer een feestje. You rock!

Sorry, not sorry als deze ode erg lang wordt. Ik probeer het beknopt te houden, maar er zijn zoveel dingen waarover ik kan schrijven. Zoals Ladies Night, waar we kunnen genieten van je video optreden in een dinosauruspak, maar ook van je real talks over een break down hebben voor een concert. Of je columns en Instagram postings, waarin je allerlei onderwerpen op een positieve en eerlijke manier deelt. Of de ultieme couple & mom goals die je ons geeft met Erik en Fender.

Dus een ode aan de vrouw die dagelijks heel veel vrouwen empowered en een echt rolmodel is. Pls start met een podcast, want je hebt nog zoveel te vertellen! Je hebt sowieso één luisteraar… ;-)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een dag lang heb ik getwijfeld om aan trekken wat ik gisteren op het podium droeg. Sterke, prachtige vrouwen inspireren mij om te dragen waar ik mij sterk en sexy in voel. Een dikke SO naar mijn idolen Lizzo, Charli XCX & Lady Gaga. Ik ben blij dat er mensen op deze wereld zijn die laten zien dat je, je mooi mag voelen, in welke maat dan ook. Dat je mag zijn wie je wil zijn en dat het goed is om van jezelf te houden. Op mijn manier hoop ik dat weer over te dragen aan anderen. Ik geef mezelf elk weekend figuurlijk bloot, door mijn verhaal te verspreiden waar anderen zich in herkennen. Gisteren deed ik dat letterlijk. Met als boodschap: In een wereld waar we vandaag de dag in leven is het verdomd lastig om te voldoen aan de maatschappelijke eisen en om daardoor van jezelf te houden. F*CK die maatschappelijke eisen, want ook jij mag er zijn. Ik heb mijn buikvet (want f*ck ook het woord ‘curves’) altijd als iets storends gezien. Maar door gisteren, zo op het podium te staan, hoop ik dat anderen uiteindelijk de moed vinden om van zichzelf te leren houden. En dat het ‘ideale’ plaatje voor een groot deel schijn is. Er blijven blijkbaar altijd grote groepen mannen en vrouwen die daar graag een stokje voor steken. Maar ik ben helemaal oké met wie ik ben en wat ik draag (of niet draag.) Dus... Nee dankje, ik hoef geen stylist, warmere kleding of meer te bedekken om jou te plezieren. 🤗😍❤️

Een bericht gedeeld door 𝕯𝖔𝖈𝖍𝖙𝖊𝖗 𝕯𝖗𝖊 ⚡️ (@roxeannehazes) op

  • Feb 08, 2020
  • Categorie: Blog
  • Comments: 0
Leave a comment

Let op, comments worden eerst goedgekeurd voor publicatie