Gratis verzending en retourneren

Gratis verzending en retourneren

Vóór 15u besteld = vandaag verzonden

Vóór 15u besteld = vandaag verzonden

Achteraf betalen met Klarna

Achteraf betalen met Klarna

Ode aan: Chantal Janzen

YES! De hele maand staat in teken van Galentine, wat betekent dat we allemaal odes aan Nederlandse vrouwen schrijven. Iets waar we zelf érg enthousiast van worden. Maar dit is wel een heel bijzondere hoor. Vandaag is het namelijk zover; een ode aan onze mede-Limburger, Chantal Janzen. Ja, je leest het goed. Retrobubble is gevestigd in Limburg en we schrijven hier zelfs bijna met de zachte G. Hoewel we die al nauwelijks meer bij Chantal horen, voelen we zeker nog wel de gezamelijke Limburgse roots. En alleen daarom verdiend zij al een blogpost.

Maar ook zonder die Limburgse roots hadden we een ode voor Chantal geschreven. Want wát kunnen we om haar lachen. Alleen al hoe ze de spot kan drijven met alles, inclusief zichzelf. Is Leco haar haren in model aan het föhnen, noemt ze het de hondensalon. Gaat ze een ‘romantisch’ weekendje weg met haar man, deelt ze openlijk hoe haar weekend in het water dreigt te vallen (lees: haar huilbuien).

Maar niet alleen met zichzelf drijft ze de spot. Vooral over haar kleine peuter, tevens de reden van de ‘Mostly Tired’ in haar bio, maakt ze de grappigste postings. Zo dreigt ze die enge figuren A.K.A. haar kinderen voor de deur te laten staan als ze aan haar ramen likken én gebruikt ze hashtags als #afentoeklaarmetdiewezens. Of ze legt op een vroege zaterdagochtend de poppen in standje 69. Hi-la-risch.

Naast al haar grappige posts, inspireert ze ons dagelijks met haar platform AndC. Het allermooiste beeldmateriaal, de grappigste teksten maar ook serieuze statements die ze maakt. Zoals de vagina editie. Wij zijn fan. Direct ook een shirt gekocht, want hey: wij zijn fan. Kort daarop volgde een kaars van een flamoes. Mossel. Spleet. Hoe je het ook wilt noemen. Ook hier zijn we weer fan van. Gezellig voor een etentje bij candlelight, of de eerste ontmoeting met je schoonouders. Wel een warme binnenkomer. Maar alle gekheid op een stokje, wij vinden het geweldig hoe ze met humor taboes verbreekt.

Dan hebben we het nog niet eens gehad over haar programma’s. Sorry, not sorry dat deze ode zo lang wordt. Deze kunnen we gewoon niet skippen. Van snuffelen in de huizen van BN’ers midden in de nacht tot werken op de bouw en een roze kantine achterlaten. Heel Nederland geniet ervan mee. Het is dan ook niet gek dat Chantal Eurovisie Songfestival gaat presenteren. Alleen voor haar zouden we al een uitverkocht ticket op de kop willen tikken.

Chantal, we weten nog altijd niet hoe het je lukt om alle ballen omhoog te houden. Nog knapper vinden we het hoe je eerlijk en vol humor met ons deelt hoe het er uitziet als dat even niet lukt. Happy Galentine to you!

  • Feb 04, 2020
  • Categorie: Blog
  • Comments: 0
Leave a comment

Let op, comments worden eerst goedgekeurd voor publicatie