Gratis verzending en retourneren

Gratis verzending en retourneren

Vóór 15u besteld = vandaag verzonden

Vóór 15u besteld = vandaag verzonden

Achteraf betalen met Klarna

Achteraf betalen met Klarna

How to: de perfecte Insta flatlay
Voor wie het fenomeen “Flatlay” nog niet kent: een flatlay is een foto die van bovenaf genomen is. Het kan om verschillende onderwerpen draaien, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze zijn een hit op Instagram. Er bestaan verschillende hashtags waar je flatlays kan vinden en er zijn zelfs accounts volledig gewijd aan de flatlay. Maar hoe maak je zo’n flatlay? Wij leggen het stap voor stap uit in deze blogpost.

Thema
Als eerste is het belangrijk dat je gaat nadenken over het thema van je flatlay. Wat wil je laten zien? Het kan te maken hebben met fashion, food, beauty, misschien wel je huisdier en ga zo maar door. Naast het onderwerp is het ook belangrijk om na te denken over de kleurstelling. Wil je werken met bepaalde kleuren die passen bij je feed of is je feed minder belangrijk? In ons geval zouden we uiteraard kiezen voor een flatlay die om onze producten draait met onze huisstijl als kleurenpalet.

Setting
De volgende stap is nadenken over de setting waarin je jouw flatlay wilt fotograferen. Wellicht heb je een mooie vloer of tafel die geschikt is als basis voor jouw flatlay. Is dit niet het geval? No worries! Get creative en maak gebruik van behangetjes, grote vellen papier, cadeaupapier, dekentjes of andere stoffen. Wij maken graag gebruik van behang, omdat je dit makkelijk vlak kunt uitrollen en helemaal los kunt gaan met allerlei kleuren en patronen. Ook hierbij is het weer belangrijk om na te denken over de kleuren van je flatlay.

Props
Als volgt ga je props verzamelen voor je foto. Houdt hierbij in gedachte wat je graag wilt uitbeelden. Ook hierbij is het weer belangrijk om op het kleurgebruik te letten. Wij maken zelf graag gebruik van bijvoorbeeld discoballen, CD’s, LP’s, glitters, donuts en andere zoetigheden. Deze props passen bij onze stijl en komen vaak terug in onze uitingen.

Vierkant
Wanneer je alles bij elkaar gezocht hebt, kun je gaan starten met het neerleggen van jouw flatlay. Het is belangrijk om in gedachte te houden dat Instagram werkt met vierkante vertoningen. Dit betekent dat jouw flatlay mooi in een vierkant moet passen. Alle props die daarbuiten gaan vallen zijn simpelweg niet zichtbaar op je uiteindelijke foto. Je kunt gaan voor een “rechte” flatlay, waarbij jouw onderwerp en props recht in het middelpunt staan óf voor een speelsere flatlay die iets meer gedraaid is genomen.

Edit
Tevreden met het resultaat? Tijd om te bewerken! Snijd de foto bij in de juiste verhoudingen voor Instagram (vierkant) en speel met licht en kleurtjes. Wij gebruiken hier graag de Adobe Lightroom App voor. Deze is gratis te downloaden op je smartphone en is makkelijk te gebruiken. Wanneer je de belichting en kleurtonen naar smaak hebt aangepast kun je er nog voor kiezen om er een speels effect overheen te gooien. Onze favo app hiervoor is A Color Story. Deze app is betaald, maar is het zéker waard. Je kunt kiezen uit talloze effecten die geschikt zijn voor verschillende settings. Daarnaast hebben ze ook speelse overlays zoals lichteffecten, texturen en glitters.

Ready? Wij zijn natuurlijk heel erg benieuwd naar jouw flatlay! Deel hem op Insta met de #bubblebae en wellicht reposten we hem wel op onze feed!

 

  • Dec 16, 2019
  • Categorie: Blog
  • Comments: 0
Leave a comment

Let op, comments worden eerst goedgekeurd voor publicatie